top of page
GAMMEL ROYAL ENFIELD.jpg
ROYAL ENFIELD 1901
ROYAL ENFIELD 2021
Meteor_Supernova Blue_Side.png

Motorsykkelprodusent med lange tradisjoner

Historien om et av verdens eldste motorsykkelmerker begynte i England allerede på slutten av 1800-tallet, og Royal Enfield er også det eneste motorsykkelmerket som har vært i kontinuerlig produksjon siden starten.

Det karakteristiske utseendet til Royal Enfield stammer fra etterkrigstiden og fram til 1960-tallet. I dag er syklene utstyrt med moderne teknologi, og opprettholder fremdeles de samme rene klassiske linjene som de har gjort i flere tiår.

Siden midten av 1990-tallet har merket vært eid av den indiske gruppen Eicher Group, og produksjonen, på nesten en million motorsykler årlig, foregår i nybygde moderne fabrikker i India.

Royal Enfield UK Tech Center i Leicestershire, Storbritannia, er det globale hovedkvarteret for produktstrategi, utvikling, design, forskning og programvarehåndtering. En viktig del av utviklingsarbeidet gjøres også av den tidligere partneren, Harris Performance, som nå er eid av samme industrigruppen.

Et resultat av samarbeid og utvikling er blant annet de nye twin modellene - Interceptor 650cc og Continental GT 650. Restaurering av klassiske modeller i moderne styling og etablering av nye modeller som den nye adventure modellen Himalayan lover godt for fremtiden. Royal Enfield vil fortsette å være et av verdens eldste motorsykkelmerker, i kontinuerlig produksjon.

BULLET 500 - CLASSIC 500
Bullet 500 og Classic 500 er en-sylindrede motorsykler med tidløs og ikonisk design. Motoren som brukes er en solid 500cc EFI-motor med bedre forbrenning, overlegen strømforsyning og forbedret drivstofføkonomi. Disse modellene blir faset ut i løpet av 2021 fra det europeiske markedet da de ikke klarer Euro5 kravene.

HIMALAYAN 411

I januar 2018 kom Royal Enfields adventure modell, Himalayan 411cc, til EU. Motorsykkelen, som har vært testkjørt og utviklet gjennom flere år i India, er utstyrt med 5-trinns girkasse med våtsump, ny baksving, beskyttende deksler, oljekjøler, elektrisk start og gir en fantastisk kjøreglede.

CONTINENTAL GT 650 - INTERCEPTOR 650

I november 2017 presenterte Royal Enfield Continental GT 650 og Interceptor 650 for første gang. Motorsyklene som er inspirert av de legendariske parallell twinene fra 1960-tallet, kommer nå med en nyutviklet tosylindret motor. Pressen fikk testkjøre dem i California for første gang i september 2018, og de er nå på full fart inn i Europa.

METEOR 350

Royal Enfield fortsetter utviklingen og 2021 blir året for lanseringen av en ny motorsykkel, en cruiser som får navnet Meteor 350. Dette er en komplett ny motorsykkel med motor som imøtekommer de strenge Euro5 kravene. I tillegg blir det den første Royal Enfield modellen som utstyres med navigasjonssystemet Tripper.

bottom of page